El bloc de notes

Recomanacions musicals de tota mena, majoritàriament de clàssica

8.6.06

Una nit amb Mozart

El programa La Noche Temàtica de La 2 de Televisió Espanyola dedicarà el programa de dissabte que ve, 10 de juny, a recordar la figura de Wolfgang Amadeus Mozart en el 250è aniversari del seu naixement.

Sota el títol "En clave de Mozart" s'oferiran tres reportatges, d'aproximadament una hora de durada cadascun, que analitzaran diferents aspectes de la vida i obra d'aquest compositor.

A "En busca de Mozart", a banda de recordar la seva vida s'aprofundirà en l'ambient cultural, social i polític en el qual li va tocar viure. Després vindrà "El efecto Mozart", un documental de l'any 2005 que ens parla de l'estudi que es va realitzar fa mig segle i que posava de relleu l'efecte beneficiós de la música de Mozart en el cervell humà. En aquest documental hi participa l'actor francès Gerard Depardieu. La nit temàtica amb regust mozartià es tancarà amb un altre documental de l'any passat, en aquest cas titulat "El misterio de Mozart", que parla d'aquells aspectes menys coneguts de la seva vida com ara la causa real de la mort així com afeccions del compositor vienès com la seva passió pel joc del billar.

La Noche Temática s'emet la matinada de dissabte a diumenge per La 2.