El bloc de notes

Recomanacions musicals de tota mena, majoritàriament de clàssica

5.12.05

D+3, una nova discogràfica

Com ja han fet altres artistes del món de la música, el polifacètic músic Alberto García Demestres acaba de crear el seu propi segell discogràfic cansat d'esperar que alguna discogràfica s'interessés per la seva música. El nom del nou segell és D+3, un joc sonor a partir del seu segon cognom.

L'objectiu inicial és poder editar les seves obres i també la música dels joves intèrprets que han participat en alguna de les edicions del concurs Premis Tutto de ComRàdio que ell promou. El primer CD ja està disponible, és l'Stabat Mater, una de les últimes composicions d'Alberto García Demestres. A la gravació hi han participat el Cor Vivaldi, el pianista Josep Buforn, l'organista Arnau Farré, dirigits per Òscar Boada, director del cor.

També estan anunciats dos discos més que sortiran abans que acabi l'any. Un és "Contra las cuerdas", amb el guitarrista brasiler Lucas Imbiriba -últim guanyador del concurs-, que conté obres de Gasull, Brotons, Ginastera i compositors brasilers. L'altre, "Mariana en sombras", és una òpera de cambra que Demestres va estrenar a Granada el 2001 i que mai s'ha representat a Catalunya. Per aquesta gravació s'ha comptat amb la participació de l'actriu Aitana Sánchez Gijón que recita algunes parts de l'obra.

Segons el compositor "la previsió és fer 3 o 4 discos l'any i, si vaig recuperant els diners, en farem més i invertiré en el següent CD".