El bloc de notes

Recomanacions musicals de tota mena, majoritàriament de clàssica

24.9.06

Adéu a Malcolm Arnold

El compositor anglès Malcolm Arnold va morir dissabte, 23 de setembre, a Norfolk (Regne Unit), degut a una malaltia de tipus pulmonar. Tenia 84 anys.

Arnold, que va estudiar trompeta influït per la figura de Louis Armstrong va començar com a intèrpret d'aquest instrument en diverses orquestres angleses. Posteriorment va dedicar-se a la composició destacant especialment en la faceta d'orquestrador. De caràcter controvertit i amb forts transtorns psiquiàtrics, la crítica va considerar Arnold com a continuador de l'estil de Richard Strauss, Dmitri Xostakòvitx o Aaron Copland. Va deixar de compondre l'any 1990.

De la seva producció destaquen especialment les gairebé 120 bandes sonores que va compondre per les quals va obtenir el més gran reconeixement, com l'Òscar que va rebre per El pont sobre el riu Kwai. Ell, però, va voler ser considerat sempre sobretot com a compositor de música formal. En aquest sentit destaquen les 9 simfonies i una vintena de concerts per a tot tipus d'instruments. La seva producció clàssica arriba als 142 opus.